Делегати ОБСЄ на засіданні Радбезу ООН: росія - головна загроза європейському миру

Делегати ОБСЄ на засіданні Радбезу ООН: росія - головна загроза європейському миру

Делегати ОБСЄ на засіданні Ради Безпеки ООН підкреслили, що головну загрозу європейському миру та безпеці сьогодні становить вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє «Голос Америки».

У доповіді ОБСЄ про депортацію Росією українських дітей наводяться нові свідчення російських злочинів.

ОБСЄ останніми роками стикалася з численними викликами, які досягли свого апогею з початком повномасштабної російської агресії. Ця агресія знищує основи нашої організації, основні положення Гельсінського Заключного акту. Російська Федерація грубо порушила основні міжнародні закони, ухвалені спільнотою всіх держав. Я почав свій виступ із негайного заклику до миру – і я хочу скористатися цією можливістю, щоб закликати Росію припинити цю війну та вивести війська із суверенної території України. Вже завдано величезної шкоди, і кожен новий день агресії продовжує страждання людей , – заявив чинний голова ОБСЄ Буяр Османі.

Коли Росія розпочала свою неспровоковану агресію проти України в лютому 2022-го року, вона порушила всі основоположні принципи ОБСЄ – повагу суверенітету, територіальної цілісності, непорушення кордонів, мирне вирішення конфліктів, – зазначив заступник постійного представника Великої Британії.

Каріукі також згадав висновки доповіді експертів ОБСЄ, представленої сьогодні Постійній раді організації. Його назва – «Доповідь про порушення та зловживання міжнародним гуманітарним правом та правами людини, військові злочини та злочини проти людяності, пов'язані з примусовим переміщенням та/або депортацією українських дітей до Російської Федерації».

Доповідь ОБСЄ про депортацію українських дітей, оприлюднену сьогодні, ще раз показує, які страждання приносить російська війна, описує порушення прав людини, вчинені Росією, та наводить додаткові докази того, що кілька тисяч українських дітей були розлучені з сім'ями та друзями та насильно вивезені з країни, – сказав Каріукі.

Нагадаємо, Українці найбільше довіряють ЗСУ 

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників
Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.
Військова контррозвідка СБУ зірвала спецоперацію фсб із дискредитації ОБСЄ (відео) Військова контррозвідка СБУ зірвала спецоперацію фсб із дискредитації ОБСЄ (відео)
Таким чином, рф мала намір скомпрометувати Моніторингову місію ОБСЄ в Україні.
Loading...
Load next