Польський прикордонний літак захоплено російською авіацією у Чорному морі

Польський прикордонний літак захоплено російською авіацією у Чорному морі

Російський Су-35 перехопив польський прикордонний літак L410 Turbolet, що здійснював політ над Чорним морем.

Про інцидент повідомила пресслужба Міністерства оборони Румунії, поблизу кордонів якої стався інцидент. 

Сам інцидент трапився у п'ятницю, 5 травня, близько 13:20. Польський прикордонний літак здійснював планові патрулювання під егідою Frontex над Чорним морем у співпраці з Румунською прикордонною поліцією.

Як зазначається, польський літак був перехоплений російським винищувачем Су-35.

Агресивні та небезпечні маневри, що неодноразово здійснюють винищувачі російської федерації поблизу польських літаків, створювали високий рівень турбулентності та створювали серйозні труднощі в управлінні польськими літаками, – зазначено у заяві відомства.

Натомість два бойові літаки румунських ВПС і два літаки ВПС Іспанії, призначені для виконання завдань повітряної поліції, отримали попередження від Об'єднаного центру повітряних операцій НАТО в іспанській Торрехоні про небезпечну ситуацію і були готові за потреби втрутитися, але все обійшлося.

Екіпаж з Польщі спокійно та професійно поводився в ситуації, яку безвідповідально створив російський пілот, зумівши випрямити літак, після початкової втрати висоти, спричиненої маневрами літака Су-35, зумівши безпечно приземлитися в аеропорту. Внаслідок інциденту жоден член екіпажу на борту польського літака не постраждав, – зазначено у заяві.

Зазначено, що російські військові літаки вже не вперше вдаються до небезпечних провокацій з літаками та безпілотниками західних країн.

Нагадаємо, У Польщі почались військові навчання Anakonda-23

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next