Окупанти підірвали Каховську ГЕС: в зоні лиха опинилися близько 16 000 людей

Окупанти підірвали Каховську ГЕС: в зоні лиха  опинилися близько 16 000 людей

У зоні лиха на правобережжі Херсонщини через підрив ворогом дамби Каховської ГЕС опинилися близько 16 тисяч людей.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

На теперішній час ми розуміємо, що близько 16 тисяч людей опинилися у критичній зоні на правому березі Дніпра, - зазначив Прокудін.

За його словами, ОВА, поліція, ДСНС о 5 ранку підняті по тривозі, зібрали комісію ТЕБ та НС, поставлені завдання, відбувається евакуація населення.

Як підкреслив начальник ОВА, усі старости, голови тергромад проінформовані і збирають населення у визначених точках. У кожній громаді створений окремий штаб, який відповідає за свою територію.

Станом на 7.30 повністю або частково затоплені такі населені пункти: Тягинка, Львове, Одрадокам'янка – це Бериславський район, Іванівка, Микільське, Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів у Херсоні – це Херсонського району, - сказав Прокудін.

За його словами, є розуміння, що будуть підтоплені ще й інші населені пункти і влада готова до цього. Наразі організована евакуація мешканців даних населених пунктів автобусами у місто Херсон, а далі – до Миколаєва, а звідти вже до Хмельницького, Одеси, Кропивницького, Києва та інших міст. О 12 годині на залізничному вокзалі у Херсоні буде евакуаційний поїзд до Миколаєва.

Прокудін зазначив, що проводиться оповіщення населення, відпрацьовуються питання надання гуманітарної допомоги – питна вода, продукти харчування та інше.

Що стосується окупованого росіянами лівого берега Херсонщини, він підкреслив, що українська влада провела оповіщення, щоб мешканці області перебиралися у безпечні місця.

Начальник ОВА підкреслив, що влада постійно інформуватиме про подальший перебіг подій.

Нагадаємо, На окремих напрямках розпочались наступальні дії – Маляр

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next