Ексрегіонал у кайданах: СБУ затримала наводчика російських "Градів" на Сумщину

Ексрегіонал у кайданах: СБУ затримала наводчика російських "Градів" на Сумщину

Служба безпеки провела контрдиверсійну спецоперацію в Сумській області та затримала “розконсервованого” агента ФСБ, який збирав розвіддані про оборону північно-східних рубежів України. Отриману інформацію він передавав росіянам для коригування обстрілів, у тому числі з російських реактивних систем залпового вогню “Град”.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Затриманий – мешканець Сум, колишній місцевий функціонер забороненої Партії регіонів.

Ще до початку повномасштабного вторгнення Росії він був завербований ФСБ. У поле зору російської спецслужби він потрапив через свої періодичні поїздки до РФ, де зустрічався з родичами.

Під час одного з таких виїздів він отримав завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності проти України і був переведений в «режим очікування». Після 24 лютого 2022 року на російського агента дистанційно вийшов його «куратор»  запросив розвідінформацію про місця дислокації Сил оборони у прикордонних районах області. Для збору розвідданих зрадник на власному автомобілі об’їжджав місцевість і приховано фіксував локації українських захисників, – повідомили в СБУ.

Зловмисника затримали “на гарячому”  – під час спроби передачі  ворогу інформації про укріпрайони ЗСУ і Держприкордонслужби.

Для передачі розвідданих  він використовував декілька месенджерів, у яких одразу видаляв повідомлення.

Під час обшуків у затриманого знайшли російський паспорт і трудову книжку; партійний квиток “Партії регіонів”, прокремлівську символіку, а також мобільні телефони і комп’ютерну техніку, які використовував для комунікації з російською спецслужбою.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Україна отримає від Литви, окрім систем NASAMS, додаткові БТРи і боєприпаси

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next