Суддя Тандир, який насмерть збив нацгвардійця, був п’яним за кермом

Суддя Тандир, який насмерть збив нацгвардійця, був п’яним за кермом

Судово-психологічна експертиза підтвердила, що суддя Олексій Тандир, який насмерть збив на блокпості в Києві військовослужбовця Нацгвардії України, перебував на момент ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє ДБР.

Суддя, маючи спеціальні юридичні знання та професійні навички, вживав заходів щодо приховування слідів алкогольного сп’яніння та унеможливлення встановлення кількості алкоголю у відібраних у нього біологічних рідинах. Проте, завдяки судово-психологічній експертизі слідство змогло довести, що суддя в момент смертельного ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння, – ідеться у повідомленні.

Так, завдяки судово-психологічній експертизі слідство довело, що під час смертельної аварії Тандир був п’яним. Також встановлено, що в момент ДТП авто рухалося зі швидкістю 100 км/годину.

Водночас адвокатка Тандира Ірина Бовнегра заявила, що стороні захисту не було відомо про проведення експертизи, і відповідну інформацію захист дізнався зі ЗМІ. Тому вона вважає висновок щодо сп’яніння передчасним.

Цікаво, що майже за два місяці результатів біологічних зразків не має, а дивна експертиза є. З самого початку ми наполягали, що перші зразки здали під безперервну відеозйомку, що унеможливлює її підміну. Тексту психологічної експертизи не бачила, тому не можу прокоментувати, – сказала Бовнегра.

Та додала, що результати такої експертизи оскаржити не можна, але можливо провести повторні або комплексні експертизи. Однак спочатку захист має ознайомитися з самою експертизою.

Моя думка — що передчасна кваліфікація щодо стану сп’яніння вимагає від органу досудового розслідування правдами і неправдами віднайти підстави кваліфікувати саме за такою кваліфікацією, – зазначила адвокатка судді.

Досудове розслідування розпочато за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Тандиру загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, Гелікоптер з туристами розбився біля Евересту, загинуло п'ятеро

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Не визнає своєї провини: суд узяв під варту водія, який на смерть збив під Харковом двох жінок Не визнає своєї провини: суд узяв під варту водія, який на смерть збив під Харковом двох жінок
Від отриманих ушкоджень 56-річна жінка померла на місці, пізніше у лікарні померла 21-річна дівчина.
Героїну на мільярд: прокуратура віддала під суд двох турків, що торгували наркотиками (фото) Героїну на мільярд: прокуратура віддала під суд двох турків, що торгували наркотиками (фото)
Загальна вага наркотиків, які вилучили правоохоронці, склала 368 кг.
Loading...
Load next