Лідери G7 пообіцяють подальшу військову допомогу Україні

Лідери G7 пообіцяють подальшу військову допомогу Україні

В G7 збираються оголосити про плани щодо довгострокових інвестицій у збройні сили та економіку України.

Про це повідомила журналістам старша директорка Ради національної безпеки США з питань Європи Аманда Слоут, пише CNN.

За словами чиновниці, сьогодні Альянс проведе установче засідання Ради Україна-НАТО, далі відбудеться зустріч президента США Джо Байдена з президентом України Володимиром Зеленським.

Вже після завершення саміту НАТО разом з іншими лідерами G7 та Зеленським Байден зробить «важливу заяву» про посилення військового потенціалу України і додаткову допомогу країні. Раніше зміст заяви президента США викрили журналісти.

«Сполучені Штати разом з лідерами G7 оголосять про наш намір допомогти Україні створити армію, здатну захистити себе та стримати наступ у майбутньому, – сказала вона.

Як зазначила Слоут, буде оголошено про довгострокові інвестиції, спрямовані на забезпечення стійкості бойових сил в Україні, здатних стримувати російську агресію зараз і в майбутньому. Крім того, йтиметься про заходи, спрямовані на забезпечення сильної та стабільної економіки України та просування програми реформ, потрібних для реалізації євроатлантичних прагнень Києва. 

Представниця США також повідомила, що Джо Байден і лідери НАТО «одноголосно погодилися» надіслати Києву «значний» пакет допомоги, однак відмовилася розкрити деталі.

Нагадаємо, Рішення НАТО щодо України недостатнє — Дуда

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі загинув український боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" з Кривого Рогу (фото) На Донбасі загинув український боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" з Кривого Рогу (фото)
Сьогодні на Донбасі загинув 37-річний боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" Дмитро Товчигречка. Чоловік призвався на службу у січні 2021 року, це була його перша ротація.
Loading...
Load next