Ситуація на кордоні з Білоруссю перебуває на контролі - Данілов

Ситуація на кордоні з Білоруссю перебуває на контролі - Данілов

Питання щодо ситуації на українсько-білоруському кордоні перебуває на контролі, і воно порушується майже на кожному засіданні Ставки Верховного головнокомандувача.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував Секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на питання щодо українсько-білоруського кордону.

Що стосується питання нашого кордону з Білоруссю і РФ, то майже на кожному засіданні Ставки Верховного головнокомандувача, яке Президент проводить щонайменше двічі на тиждень, це питання є на порядку денному. Генерал Дейнеко, який безпосередньо відповідає за кордон, має доповіді з цього питання. Ситуація знаходиться на контролі, - заявив він.

Окремо Секретар РНБО зазначив, що якби у Росії не відхрещувалися від «Вагнера», це – один із проєктів, який є у РФ.

Данілов запевнив, що у разі виникнення якогось загострення ЗСУ і наші прикордонники готові дати відсіч агресору.

Раніше було велике тренування - коли на територію Білорусі свого часу була завезена велика кількість громадян інших країн, які пробивалися через кордон. Саме ті тренування відбувалися на той час, намацувалися слабкі місця на кордонах Польщі і Литви. І я більш ніж впевнений, що наші польські і литовські друзі дадуть відсіч цим провокаціям, які на сьогоднішній день готує саме РФ, - поінформував Секретар РНБО, відповідаючи на питання, чи є серйозною загрозою те, що латвійські прикордонники фіксують, як білоруські прикордонники роблять у кордоні дірки.

Нагадаємо, Молдова отримала партію військової допомоги від Румунії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Монастирський заявив, що у п'яти областях України можуть ввести надзвичайний стан (відео) Монастирський заявив, що у п'яти областях України можуть ввести надзвичайний стан (відео)
Таке може трапитись при загостренні ситуації на кордонах з Білоруссю.
Україна додатково залучає до кордону із Білоруссю 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських (фото) Україна додатково залучає до кордону із Білоруссю 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських (фото)
Під час робочого візиту у Волинську область міністр внутрішніх справ Денис Монастирський перевірив стан охорони державного кордону з Республікою Білорусь і місця дислокації додаткових сил МВС, де розташовано підрозділи Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції.
Loading...
Load next