Україна відкрила реєстрацію торговельних суден по тимчасовими коридорами

Україна відкрила реєстрацію торговельних суден по тимчасовими коридорами

Наразі відкрита реєстрація торговельних суден та їхніх власників, які готові проходити тимчасовими маршрутами, оголошеними Україною.

Про це речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини».

Було ухвалено рішення нарешті розв’язати цю проблему, розв’язати в такий спосіб - відкрити ці шляхи морських комунікацій. Відповідно, попереджено, звісно, судновласників і капітанів суден, що небезпека існує. Окрім того, що завжди існує небезпека протидії з боку російського флоту, так і мінна небезпека досить залишається на високому рівні. Тому, звісно, це все буде відбуватися під наглядом Збройних сил України. Все можливе, що від нас залежить, щодо забезпечення безпеки, ми робимо. І зараз вже відкрита реєстрація, координатор вже працює, - сказав Плетенчук.

За його словами, ухвалене рішення ставить перед собою два завдання: подолання міжнародної гуманітарної кризи та «можливість для судновласників і компаній нарешті забрати свої торговельні судна, які перебувають фактично в такому гуманітарному полоні через те, що росіяни постійно погрожують на морі».

Вони не просто кажуть, що ці судна будуть розглядатися як перевізники зброї, а в одному з переговорів морських було почуто таке, що буде визнано, що ця країна бере участь у війні на боці України. Тому станом на зараз це такий тероризм поки що в радіоефірі, і відповідно, це теж є порушенням міжнародного права, морського права щодо свободи судноплавства - додав речник ВМС ЗСУ.

Щодо кількості суден та їхніх власників, які уже зареєструвалися, Плетенчук зазначив: «Наразі всі подробиці щодо цього заходу ми поки що розкривати не можемо».

Він також зауважив, що ще не визначені терміни, на які оголошені тимчасові маршрути.

Ці терміни зараз ще не визначені. Насправді той стан, в якому все це працює, він теж, на жаль, є таким, що обумовлений тими подіями, які відбуваються в Чорному морі, тому що у нормальній ситуації все це відбувається набагато ширше, простіше і безпечніше, - сказав речник ВМС ЗСУ

Додамо 10 серпня 2023 року Україна оголосила нові тимчасові маршрути для торговельних суден, що йдуть до/з чорноморських морських портів України, але протягом всіх маршрутів зберігається військова загроза та мінна небезпека з боку російської федерації.

Нагадаємо, ЗСУ перехопили ініціативу у війні – Зеленський

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео) Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео)
Окрім цього було виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігалися ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про порушення направлені до органів державного нагляду, призначені службові перевірки.
В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку
На знеструмленому судні Throrn1 поблизу берегів Африки знаходяться 11 членів екіпажу, серед яких 10 - українці.
Loading...
Load next