В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку

В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку
На знеструмленому судні Throrn1 поблизу берегів Африки знаходяться 11 членів екіпажу, серед яких 10 - українці.

В Аденській затоці за три милі від порту Джибуті, що поблизу берегів Африки зламалося судно THORN1 з українськими моряками з Одеси на борту. Один моряк, житель Очакова, помер від інсульту через спеку. Про це повідомила дочка одного з моряків в коментарі "Думська".

Судно прямувало в Індію, де його мали розпиляти, але ще 1 липня там закінчилося пальне та обладнання вийшло з ладу. Наразі відомо, що корабель знеструмлений, а через сильну спеку не працюють холодильники, а температура повітря піднялася до +38.

У них був контракт на перегонку судна в Індію, але ніхто не сказав, в якому воно жахливому стані. У підсумку, коли вони проходили біля Джібуті, у них закінчилося пальне, відмовили системи життєзабезпечення, зіпсувалися продукти, - розповіла Олександра Коровник, дочка суднового кока Геннадія.

Після декількох днів дрейфу рятувальні служби порту Джибуті відбуксирували судно до берега і поставили на якір. 

Наразі зійти з судна вдалося тільки 2 членам екіпажу. Зараз на місці присутній консул України в Ефіопії і нібито є представник судновласника компанії ILIANA SHIPPING LIMITED. Складність ситуації у тім, що судно змінило назву і прапор приписки (була Ліберія – став Габон) аж тоді, коли екіпаж вже перебував на борту.

Читайте також
Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео) Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео)
Окрім цього було виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігалися ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про порушення направлені до органів державного нагляду, призначені службові перевірки.
У Індійському океані на судні під час пожежі загинув 20-річний моряк із Одеси (фото) У Індійському океані на судні під час пожежі загинув 20-річний моряк із Одеси (фото)
На судні MSC MESSINA, яке здійснювало рейс зі Шрі-Ланки до Сінгапуру трапилась масштабна пожежа, внаслідок якої загинув юний український моряк, родом з Одеси.
У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото) У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото)
Багатонаціональні військові навчання триватимуть з 28 червня до 10 липня і будуть наймасштабнішими за останні 20 років.
Loading...
Load next