Операція RENGAW. Польща розгорнула нове угруповання на кордоні з білоруссю

Операція RENGAW. Польща розгорнула нове угруповання на кордоні з білоруссю

Польща розгорнула оперативну групу своїх військ на кордоні з Білоруссю для реагування на провокації з білоруської сторони.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, його заява наведена на урядовому сайті.

Я вирішив створити військову оперативну групу в операції під кодовою назвою RENGAW. Завданням солдатів буде підготовка польської армії тут, у польових умовах, у Підляському воєводстві, а також підтримка, якщо ситуація на польсько-білоруському кордоні погіршиться, – сказав міністр.

12 серпня очільник Міністерства оборони перебував на сході Польщі, де солдати Війська польського несуть службу, підтримуючи Прикордонну службу в її операціях. 

Характер цієї військової оперативної групи – навчання і оборона. У нас є операція GRYF під командуванням Прикордонної служби, яка полягає в закритті та зміцненні кордону. У цій операції візьмуть участь до 4 тисяч солдатів польської армії, але я ухвалив рішення про створення військової оперативної групи в операції під кодовою назвою RENGAW, – сказав Блащак.

Він призначив полковника Аркадіуша Миколайчика командиром оперативної групи в операції RENGAW, а полковника Ґжеґожа Калічака – заступником командира.

Як зазначив Блащак, до військових з Підляшшя щодня приєднуватимуться солдати, дислоковані в інших частинах Польщі. Це будуть як оперативні війська, так і територіальні. 

Очільник Міністерства оборони також звернув увагу на дії кремлівської пропаганди. Як він зазначив, зміцнення польського кордону польською армією буде використано кремлівським пропагандистським апаратом.

Характер цієї військової оперативної групи – це навчання та оборона. Пам'ятаймо про це, коли чуємо кремлівську пропаганду, яка каже, що польська армія збирається на кордоні. Це дійсно так, але польська армія збирається для стримування агресора. Так є і так буде, незважаючи на ці різні дезінформаційні акції, – заявив міністр.

Нагадаємо, ЗСУ досягли значимих успіхів на Запорізькому напрямку – ISW

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next