Українські піхотинці повертаються додому після піврічної підготовки у Великій Британії

Українські піхотинці повертаються додому після піврічної підготовки у Великій Британії

Близько 900 українських морських піхотинців повертаються додому після піврічної підготовки у фахівців Королівської морської піхоти та армійських спецпризначенців за підтримки міжнародних партнерів.

Про це повідомили у Генштабі.

Під час навчання, британський командос проводив підготовку для українських військових з виконання десантних операцій та висадки на суходіл з використанням надувних човнів. Це перша програма десантної підготовки, яку Велика Британія проводить для України. Її кульмінацією стало планування та проведення рейдових операцій українськими морськими піхотинцями вдень і вночі.

Велика Британія очолює навчання Збройних Сил України, забезпечуючи сучасну підготовку у веденні бою для понад 20 тис. новобранців українських Сухопутних військ в рамках операції Interflex. Програма підготовки, яку провели елітні британські спецпризначенці, допоможе Україні розбудувати власну морську піхоту та розширити можливості дій на воді, ‒ заявив Міністр оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Бен Воллес.

Курс включав тренування з використання протитанкових комплексів NLAW, переносних ЗРК Stinger, мінометів і безпілотників для розвідки. Під час тренувань використовували зброю, яку Велика Британія надала Україні у межах військової підтримки. Це понад 10 тис. одиниць протитанкової зброї, включно з тисячами систем NLAW.

Нагадаємо, Польща посились захист польсько-білоруського кордону вертольотами й танками

Софія Ратинська - pravdatutnews.com
 

Loading...
Load next