Справа "ПриватБанку": суд заочно взяв під варту екскерівницю установи

Справа "ПриватБанку": суд заочно взяв під варту екскерівницю установи
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід підозрюваній у справі "ПриватБанку" - Бачихіній Олені Анатоліїній. Правоохоронці також планують оголосити жінку у міжнародний обшук.

Олену Бачихіну, яка є колишньою керівницею департаменту фінансового менеджменту "ПриватБанку", суд заочно взяв під варту. Зокрема, НАБУ і САП підозрюють жінку у причетності до розтрати майже 137 мільйонів гривень банківської установи, повідомляє Національне антикорупційне бюро України у своєму Telegram-каналі.

За версією слідства, за день до націоналізації "ПриватБанку", у 2016 році, підозрювані на підставі неправдивих документів виплатили понад 136,89 млн гривень на користь пов'язаної з банком юридичної особи.

Ухвалою ВАКС обрано стосовно колишньої очільниці одного з підрозділів банківської установи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до її затримання і доставки до суду для розв'язання питання про застосування обраного запобіжного заходу або його заміни на більш м’який запобіжний захід, - йдеться у повідомленні НАБУ.

Відомо, що після цього щодо справи Бачихіної планують розв'язувати питання застосування або цього запобіжного заходу, або змінити його на більш м’який.

У НАБУ також зазначили, що вказана ухвала суду є підставою для ініціювання публікації Генеральним секретаріатом Інтерполу червоної картки з метою розшуку експосадовиці, затримання, арешту, обмеження свободи пересування та подальшої видачі жінки в Україну.

Нагадаємо, що на початку травня цього року НАБУ оголосило в розшук експосадовицю та підозрювану у справі "ПриватБанку". Бичихіна підозрюється "у вчиненні особливо тяжкого злочину", передбаченого частиною 5 статті 191 ККУ - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою.

Читайте також
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого
Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах в оборонній сфері.
Loading...
Load next