Пожежі у Британській Колумбії: близько 35 000 людей перебувають під наказом про евакуацію

Пожежі у Британській Колумбії: близько 35 000 людей перебувають під наказом про евакуацію

У канадській провінції оголосили надзвичайний стан, через швидке посилення лісових пожеж в Британській Колумбії. Деякі ділянки ключового транзитного маршруту між тихоокеанським узбережжям та рештою західної Канади частково закриті.

Про це повідомляє Reuters.

У західній провінції Британської Колумбії за останні 36 годин спостерігалися сильні вітри. Це посилило наявні лісові пожежі та спровокувало нові. До 18 серпня, пожежа, що вийшла з-під контролю, зросла більш ніж у сто разів за 24 години та змусила евакуювати понад 2400 жителів. 

Поточна ситуація є жахливою, близько 35 000 людей перебувають під наказом про евакуацію, – заявив прем’єр-міністр Даніель Ебі.

Пожежі розгорілися дуже швидко, тому кількість людей, які отримали наказ про евакуацію, зросла з 4500 до 15 000 за годину, тоді як ще 20 000 перебували в стані попередження про евакуацію. Зараз на цю провінцію припадає більше третини з 1062 активних пожеж у Канаді. Близько 5000 споживачів у внутрішніх районах Британської Колумбії залишилися без електрики через пожежі.

Нагадаємо, Китай допомагає озброювати рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львів готується приймати евакуйованих з Херсонської області через підрив рашистами Каховської ГЕС Львів готується приймати евакуйованих з Херсонської області через підрив рашистами Каховської ГЕС
Львів готується приймати евакуйованих з Херсонської області через підрив рашистами Каховської ГЕС. Попередньо, людей планують розмістити у розконсервованих модульних містечках
Loading...
Load next