Україна створила на Чорному морі альтернативний "зерновий коридор" – Зеленський

Україна створила на Чорному морі альтернативний "зерновий коридор" – Зеленський

Україна створила альтернативний коридор у Чорному морі для експорту зерна, однак він потребує посилення протиповітряної оборони.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на спільній із прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом пресконференції 21 серпня в Афіна.

Україна створила альтернативний зерновий коридор у Чорному морі. Він може працювати, – зазначив глава держави.

Водночас він наголосив, що аби робота коридору була стабільною, потрібне посилення «повітряного щита».

Це важливо для Чорноморського регіону, зокрема для нашого міста Одеси. І це може бути історичним внеском Греції у загальноєвропейську безпеку, якщо ви допоможете нам із захистом саме Чорноморської акваторії і щодо систем ППО, – підкреслив президент України.

Зеленський проінформував, що компанії Греції готові брати участь у транспортуванні українського зерна, і додав, що Україна  дуже на це розраховує.

Нагадаємо, Новий посол Франції звернувся до українців

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії
Росія також відправила в Чорне море два великі десантні кораблі Північного флоту. "Олександр Отраковський" та "Кондопога" в суботу пройшли Босфор та увійшли в акваторію Чорного моря.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання" Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання"
Катери Каспійської флотилії Російської Федерації почали міжфлотський перехід в Чорне море. Їхні військові запевняють, що кораблі братимуть участь в рамках так званих навчань.
Loading...
Load next