На Індію обрушився жахливий циклон: загинули щонайменше 12 людей, ще 14 отримали поранення

На Індію обрушився жахливий циклон: загинули щонайменше 12 людей, ще 14 отримали поранення

В Індії під час шторму відбулося понад 61 тисячу ударів блискавки за дві години. Внаслідок чого загинули щонайменше 12 людей, ще 14 отримали поранення.

Про це пише Independent.

Як стало відомо, негода сталася у східному індійському штаті Одіша. Там за дві години відбулося понад 61 тисяча ударів блискавки.  Управління з ліквідації наслідків стихійних лих штату Одіша зафіксувало щонайменше 36 597 блискавок типу "хмара-хмара", водночас ударів із хмари в землю - 25 753.

Внаслідок негоди загинули щонайменше 12 людей, ще 14 отримали поранення. Кожна родина, яка постраждала, отримає від уряду штату компенсацію в розмірі 4,8 тисяч доларів.

Сама ж негода сталася через активний циклон над Бенгальською затокою.

Дослідники зазначають, що до кінця століття зросте кількість смертоносних ударів блискавок. Це пов’язано зі збільшенням площі поверхні моря. Впливає також і глобальне потепління - з кожним підвищенням температури на 1 градус частота ударів блискавок збільшується на 12 відсотків.

Нагадаємо, У Києві за літо зафіксували 13 температурних рекордів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Сильний ураган: в Києві дерево на смерть придавило 35-річну жінку Сильний ураган: в Києві дерево на смерть придавило 35-річну жінку
Шквальний вітер пронісся регіонами України 20 листопада. Наслідки негоди відчули, зокрема, мешканці центральних, північних та східних областей.
Повінь в Ялті: через потоп загинуло двоє людей, ще 24 — травмовані (відео) Повінь в Ялті: через потоп загинуло двоє людей, ще 24 — травмовані (відео)
На Кримському півострові в окупованій Росією Ялті через проливні дощі з берегів вийшла річка Водоспадна, утворивши потоп та заблокувавши усе місто.
В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку
На знеструмленому судні Throrn1 поблизу берегів Африки знаходяться 11 членів екіпажу, серед яких 10 - українці.
Loading...
Load next