Близько 90% українських військовополонених пройшли через тортури – генпрокурор

Близько 90% українських військовополонених пройшли через тортури – генпрокурор

За останніми оцінками, близько 90% українських військовополонених пройшли через катування, зґвалтування, погрози сексуального насильства або інші форми жорстокого поводження.

Про це повідомляє Генпрокурор Андрій Костін під час зустрічі зі Спеціальною доповідачкою ООН з питань катувань, доктором Еліс Джил Едвардс.

На всіх визволених територіях ми знаходимо свідчення цих жахіть. Лише в Херсонській області зафіксовано 11 катівень. У Харківській області розслідується майже 100 випадків катувань, у яких встановлено понад 700 постраждалих, ‒ наголосив Костін. 

Як відомо, наразі ідентифікоовано 156 підозрюваних – військовослужбовців рф та представників окупаційної "влади". Обвинувальні акти щодо 114 осіб скеровано до суду, 35-х засуджено за катування та жорстоке поводження як воєнні злочини.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" дерусифікувала квитки на всіх видах залізничних сполучень

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників
Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.
Loading...
Load next