"Укрзалізниця" дерусифікувала квитки на всіх видах залізничних сполучень

"Укрзалізниця" дерусифікувала квитки на всіх видах залізничних сполучень

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь за результатами держконтролю констатував, що "Укрзалізниця" остаточно дерусифікувала квитки на всіх видах залізничних сполучень.

Про це повідомляє мовний омбудсмен.

Перевірку "Укрзалізниці" Кремінь розпочав наприкінці липня. Тоді у посадковому документі міжнародного сполучення виявили, що відомості для пасажира, умовні позначки і типи вагонів при повернені квитка на сайті були подані лише недержавною мовою. У компанії пояснили цю ситуацію технічною помилкою в системі сервісу придбання електронних квитків. Відомо, що її виправили.

В "Укрзалізниці" заявили, що російська мова може застосовуватися на проїзних документах відповідно до Угоди про міжнародне пасажирське сполучення, однак наразі за внутрішнім рішенням застосування мови країни-агресора припинили.

Завдяки пильності та активній громадянській позиції пасажирів прикру помилку оперативно виправлено. Розраховуємо на подальшу принциповість "Укрзалізниці" у питанні дотримання мовного законодавства, реалізації Програми дерусифікації та дотримання мовних прав українців, — підсумував Кремінь.

Окрім зміни мови квитків, компанія-перевізник планує замінити інформаційні вивіски, піктограми, стенди, штампи, печатки, посвідчення працівників та бланки. А також — перейменувати деякі роздільні та зупинні пункти, змінити мову нанесення інформації на вантажних вагонах тощо.

Нагадаємо, Зеленський переговорив із Сунаком: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото) Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото)
Літак із 109 українцями, які виявили бажання виїхати із Сектора Гази та повернутись додому, приземлився в Києві. Разом з українцями було евакуйовано також 13 громадян Молдови та четверо громадян Болгарії.
СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці
Служба безпеки України заблокувала масштабний механізм розкрадання дизельного пального на Укрзалізниці. За даними слідства, злочинна схема існувала у більшості структурних підрозділів установи.
Згорів живцем: 16-річний хлопець загинув на даху потяга, намагаючись зробити селфі (фото) Згорів живцем: 16-річний хлопець загинув на даху потяга, намагаючись зробити селфі (фото)
Поліція Чернігівщини розслідує трагічну смерть 16-річного хлопця на залізниці.
Loading...
Load next