Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

Президент Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій.

Декларація є відкритою для приєднання заявив глава держави на першому міжнародному форумі оборонних індустрій у Києві.

На цьому форумі ми оголошуємо про створення Альянсу оборонних індустрій. Альянс, який цінує міжнародне право та вміє працювати для реального захисту міжнародного права, захисту безпеки - і я говорю не тільки про Україну, а безпеку будь-якої нації у світі від будь-якої агресії, - сказав Зеленський.

Він поінформував, що було розроблено базову декларацію як основу альянсу, до якої можуть приєднатися виробники військової техніки та зброї з усього світу, "які поділяють наш намір дати реальний захист від агресії".

Президент розповів, що цю декларацію підписали вже 13 "визначних" компаній, які готові разом з Україною будувати "новий арсенал вільного світу".

Глава держави підкреслив, що своєю злочинною та неспровокованою агресією проти України Росія показала кожній нації, що може загрожувати суверенітету та нормальному життю будь-якого народу на планеті. А по нашому захисту у цій війні, на його думку, по нашому руху зі звільнення території, кожна держава розуміє, чого потребує до своєї власної оборони - якої зброї, яких виробництв, яких сучасних технологій, яких альянсів.

Тим, як ми вистояли у війні, тим, як Україна переможе, ми даємо усім іншим у світі, хто цінує мир, успішну стратегію національної та колективної оборони, довготривалу стратегію. І зараз на десятиліття вперед визначаються, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси, якими будуть їхні пріоритети та що буде стандартом оборони у світі. Саме в Україні це визначається, - наголосив Зеленський.

Під час Першого міжнародного форуму оборонних індустрій (DFNC1) до Альянсу оборонних індустрій долучилося 38 компаній із 19 країн, повідомило Міністерство закордонних справ України.

Важливою подією форуму стало створення Альянсу оборонних індустрій, долучитися до якого може кожен виробник озброєння та військової техніки з різних країн світу. На момент закриття форуму до Альянсу оборонних індустрій долучилося 38 компаній з 19 країн, - зазначається у повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що участь у форумі взяли виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів. Долучилися й українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу – як розгалужені групи компаній, так і defence-tech стартапи. В Україні подія такого масштабу відбулася вперше. 

Ключове гасло DFNC1 – будуємо арсенал вільного світу разом, адже свобода потребує сили, щоб захиститися від тиранії, - зауважили в МЗС.

Нагадаємо, Болгарія заборонила ввезення соняшника з України до кінця листопада

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти
Спершу поліція Таїланду заявила, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті посла України в Таїланді Андрія Бешти не виявлено. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня у віці 44 років.
В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті
Помер колишній посол України в Таїланді Андрій Бешта. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня.
Loading...
Load next