білорусь готує зустріч іноземного дипкорпусу з депортованими українськими дітьми

білорусь готує зустріч іноземного дипкорпусу з депортованими українськими дітьми

За інформацією Міністерства закордонних справ України, 4 жовтня білоруська сторона має намір організувати відвідування представниками іноземного дипломатичного корпусу, акредитованого в Мінську, т.зв. «місць проживання, навчання і оздоровлення» українських дітей в білорусі, які були вивезені із тимчасово окупованих росією міст Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

Про це повідомили в МЗС України.

Зазначений захід має на меті легалізацію незаконного переміщення українських дітей із тимчасово окупованих територій України. Відповідно до норм міжнародного права, примусова депортація дітей може кваліфікуватися як воєнний злочин, - йдеться у повідомленні.

У МЗС України наголосили, що влада білорусі таким чином намагається уникнути відповідальності та прикритися міжнародними представниками.

Закликаємо іноземні держави, дипломатичні представництва яких отримали відповідні запрошення в Мінську, утриматися від участі в пропагандистській поїздці білоруського режиму.

Як на рівні національного розслідування, так і в рамках розслідування Міжнародного кримінального суду, продовжимо роботу задля притягнення до відповідальності усіх осіб, які скоїли злочини проти українських дітей, - зазначили в МЗС України.

Нагадаємо, З 1 жовтня запрацює "Гаряча лінія" Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next