«Закрити» справу проти фігуранта за 45 тис. доларів: СБУ і ДБР викрили прокурора з Київщини

«Закрити» справу проти фігуранта за 45 тис. доларів: СБУ і ДБР викрили прокурора з Київщини

Служба безпеки України і ДБР спільно із Офісом Генерального прокурора зібрали доказову базу на прокурора Фастівської окружної прокуратури Київської області, який налагодив корупційну схему одержання грошей.

Посадовець вимагав 30 тис. американських доларів з місцевого підприємця – фігуранта розслідування щодо підроблення документів, печаток і штампів, повідомляє СБУ.

За таку суму прокурор обіцяв закрити відповідне кримінальне провадження, в якому він був процесуальним керівником.

Правоохоронці задокументували факт одержання посадовцем прокуратури першої частини неправомірної вигоди і затримали його «на гарячому» під час передачі 15 тис. дол. США – другої частини хабаря.

Крім того, у ході оперативних дій співробітники СБУ зафіксували, що прокурор вимагав передати йому ще 15 тис. дол. США, щоб закрити друге провадження, де фігурує підприємець.

При обшуках за місцями роботи і проживання прокурора виявлено матеріали, які підтверджують його незаконні дії.

На підставі зібраних доказів посадовцю повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу - тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Німеччина працює над передачею Україні нової системи Patriot

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Взяв невідомого попутника так і не доїхавши до Києва: СБУ знайшла тіло водія BlaBlaCar Познякова, якого вбили у 2016 році Взяв невідомого попутника так і не доїхавши до Києва: СБУ знайшла тіло водія BlaBlaCar Познякова, якого вбили у 2016 році
Головний підозрюваний у вбивстві таксиста - Кінгісепп Луан, він загинув внаслідок вибуху саморобної вибухівки у квартирі на столичному проспекті Науки.
Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео) Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео)
Семеро чоловіків входили до складу міжрегіонального злочинного угруповання та були причетні до скоєння тяжких злочинів. Зокрема вони неодноразово вимагали гроші у мешканців Київської та Чернігівської областей.
СБУ ліквідувала осередок "ІДІЛ" у Києві, серед учасників - п'ятеро громадян РФ (ФОТО) СБУ ліквідувала осередок "ІДІЛ" у Києві, серед учасників - п'ятеро громадян РФ (ФОТО)
Заходи із викриття та документування правопорушень проводили співробітники СБУ в м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.
Loading...
Load next