«Закрити» справу проти фігуранта за 45 тис. доларів: СБУ і ДБР викрили прокурора з Київщини

«Закрити» справу проти фігуранта за 45 тис. доларів: СБУ і ДБР викрили прокурора з Київщини

Служба безпеки України і ДБР спільно із Офісом Генерального прокурора зібрали доказову базу на прокурора Фастівської окружної прокуратури Київської області, який налагодив корупційну схему одержання грошей.

Посадовець вимагав 30 тис. американських доларів з місцевого підприємця – фігуранта розслідування щодо підроблення документів, печаток і штампів, повідомляє СБУ.

За таку суму прокурор обіцяв закрити відповідне кримінальне провадження, в якому він був процесуальним керівником.

Правоохоронці задокументували факт одержання посадовцем прокуратури першої частини неправомірної вигоди і затримали його «на гарячому» під час передачі 15 тис. дол. США – другої частини хабаря.

Крім того, у ході оперативних дій співробітники СБУ зафіксували, що прокурор вимагав передати йому ще 15 тис. дол. США, щоб закрити друге провадження, де фігурує підприємець.

При обшуках за місцями роботи і проживання прокурора виявлено матеріали, які підтверджують його незаконні дії.

На підставі зібраних доказів посадовцю повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу - тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Німеччина працює над передачею Україні нової системи Patriot

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Київська фірма вкрала 20 мільйонів, які були виділені для кіберзахисту секретної інформації (фото) Київська фірма вкрала 20 мільйонів, які були виділені для кіберзахисту секретної інформації (фото)
Співробітники СБУ викрили київських підприємців, які розкрадали кошти, виділені на захист секретної інформації, яка циркулює у державних установах і силових відомствах України. За попередньою інформацією, зловмисники завдали державі збитків на 20 млн грн.
"Вимагали до 50 тисяч доларів за місце на київських кладовищах": СБУ затримала зловмисників (відео) "Вимагали до 50 тисяч доларів за місце на київських кладовищах": СБУ затримала зловмисників (відео)
Слідчі Служби безпеки України оголосили про підозру у скоєнні корупційних злочинів керівнику комунального підприємства "Спецкомбінат ПКПО" та директору однієї з київських фірм.
На Одещині прикордонники викрадали людей та вимагали з них гроші, — СБУ (фото, відео) На Одещині прикордонники викрадали людей та вимагали з них гроші, — СБУ (фото, відео)
Затриманих наразі двоє — це прикордонники, організатори банди. Кайданки на них наділи при спробі викрадення людини.
Loading...
Load next