Єгипет забронював майже пів мільйона тонн пшениці з рф

Єгипет забронював майже пів мільйона тонн пшениці з рф

Єгипет забронював вісім вантажів пшениці від російського державного трейдера за прямою угодою цього тижня.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на трейдерів.

Єгипет входить до числа найбільших покупців пшениці у світі. Укладена з Росією угода передбачає постачання близько 480 тис тонн пшениці, або близько 4% річного імпорту.

За словами трейдерів, державний імпортер країни — Генеральне управління з постачання товарів (GACS) — забронював зерно на листопад і грудень. Відомо, що країна веде переговори про купівлю 1 мільйона тонн пшениці в Росії в рамках угоди між урядами. 

Об’єднана зернова компанія (ОЗК) є мажоритарним капіталом російського уряду. У прес-службі ОЗК повідомили, що не мають інформації про комерційні відвантаження поза державними тендерами.

Росія є найбільшим у світі вантажником пшениці та одним із провідних постачальників Єгипту. Однак деякі нещодавні угоди були ускладнені після того, як москва підвищила ціни.

Нагадаємо, 27 перевізників відключено від Системи «ШЛЯХ»: водії не повернулися до України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З бердянського морського порту, який окупували російські війська, зникли 5 кораблів З бердянського морського порту, який окупували російські війська, зникли 5 кораблів
Російські окупанти викрали українські кораблі, які перебували в порту Бердянська.
"Як більшовики": рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України "Як більшовики": рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України
Ворог вивозить до Кримського півострова зерно, викрадене в українських фермерів.
Loading...
Load next