Прийом українських біженців: Ірландія є "на межі можливостей"

Прийом українських біженців: Ірландія є "на межі можливостей"

У ірландському уряді не знають, чи вийде забезпечити житлом іще 30-50 тисяч українських біженців, якщо вони прибудуть наступного року, а "це вже не за горами".

Про це повідомив прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар, передає The Financial Times.

З моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну минулого року країна ЄС прийняла майже 100 тисяч біженців – один з найвищих показників у Євросоюзі відносно чисельністю населення країни. За офіційними даними, цей приплив біженців сприяв зростанню населення Ірландії до майже 5,3 млн осіб, що є найбільшим 12-місячним приростом за останні 15 років. 

Хоча співчуття ірландського уряду та ірландського народу не має меж, є межа нашим можливостям. Ми просто не знаємо, чи зможемо ми надати житло... ще від 30 тисяч до 50 тисяч осіб, якщо така кількість прибуде протягом наступного року – а судячи з поточних цифр, це вже не за горами, – заявив Варадкар. 

Ця тенденція викликала напруженість у правлячій коаліції щодо перегляду політики відкритих дверей Ірландії, оскільки країна бореться з житловою кризою, особливо серед молоді.

Міністр інтеграції Ірландії Родерік О'Горман висунув пропозицію дозволити новоприбулим українським біженцям залишатися в державних установах лише 90 днів. Він стверджує, що "багато інших країн ЄС вже змінили свої правила щодо українських біженців і кожен третій із нещодавніх заявників на тимчасовий захист прибуває до Ірландії після того, як спочатку шукав тимчасового захисту в інших країнах ЄС".

Варадкар сказав, що є сенс "узгодити те, що ми пропонуємо в Ірландії, з тим, що пропонують інші західноєвропейські країни".

Уряд Ірландії заявляє, що з початку повномасштабного вторгнення для тимчасового проживання зареєструвалися 98 390 українців. Близько 20% з них працюють і не проживають у державному житлі. 

Нагадаємо, США створили гібридні системи ППО на прохання України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Loading...
Load next