Міноборони виявило розкрадання понад ₴123 мільйонів за «бойові»

Міноборони виявило розкрадання понад ₴123 мільйонів за «бойові»

Понад 123 мільйони гривень додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань. Наразі триває робота над внесенням змін у правила нарахування винагороди військовим.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Більш як 123 мільйони гривень додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань. Служба внутрішнього аудиту Міноборони з’ясувала, що чинні правила дозволяють командирам військових частин надто вільно тлумачити терміни «бойові дії» та «бойове (спеціальне) завдання» і виплачувати додаткову винагороду на свій розсуд, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в одному з випадків військовослужбовцям понтонно-мостової роти, які виконували завдання у Київській області, виплатили щомісячну додаткову винагороду у розмірі 100 тисяч гривень. На думку заступника міністра оборони Юрія Джигиря, це спонукає до того, аби такі випадки не траплялись в майбутньому.

Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримують тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції виявляємо, прогалини для зловживань закриваємо, – запевнив Джигир.

У пресслужбі також наголосили, що Міністерство оборони консультується з Генеральним штабом ЗСУ, щоб виплати додаткової винагороди отримували лише ті, хто виконує бойові завдання та бере участь у бойових діях.

Нагадаємо, Шпигував за колонами ЗСУ: СБУ затримала агента фсб, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
Loading...
Load next