Чеські компанії отримали перші замовлення щодо відновлення України

Чеські компанії отримали перші замовлення щодо відновлення України

Чеські компанії почали отримувати перші замовлення, пов'язані з відновленням України. Деякі отримали конкретні пропозиції і вже їх реалізують, інші перебувають на стадії підготовки.

Про це заявив президент Торгово-промислової палати Чехії Зденько Зайічек, повідомляє České noviny.

Наразі контракти укладаються здебільшого з компаніями, які ще не мали досвіду роботи на українському ринку, - йдеться в заяві.

Зазначається, що компанії почали постачати в Україну здебільшого медичне обладнання або сільськогосподарську техніку. Але вони також шукають контракти на оновлення енергетичної, транспортної та водної інфраструктури, будівельних робіт і матеріалів.

Україна також звертається до чеських компаній на підставі списку компаній, який представники чеського уряду на чолі з прем'єр-міністром Петром Фіалою надали Києву під час перших чесько-українських міжурядових консультацій рік тому.

Видання пише, що тоді 103 компанії з різних галузей, здебільшого з видобутку та переробки корисних копалин, машинобудування, будівництва та енергетики, звернулися до Торгово-промислової палати з проханням про співпрацю у відбудові країни.

За даними опитування майже 200 членів Торгово-промислової палати та Спілки промисловості і транспорту Чехії, кожна шоста компанія отримала пропозиції з України. Зараз виконується кожне десяте замовлення.

Мінімальні потреби на відбудову України оцінюються у 411 млрд доларів. Ця цифра охоплює період з 24 лютого 2022 по 24 лютого 2023 року і лише підконтрольні Україні території.

Нагадаємо, Українські вчителі на ТОТ відмовляються співпрацювати з росіянами

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Чехії затримали сімох українців - вимагали гроші від співвітчизників (відео) В Чехії затримали сімох українців - вимагали гроші від співвітчизників (відео)
Свою діяльність вони вели переважно у Брно та Південно-Моравському краї, їхніми жертвами ставали вихідці з України, від яких злочинці вимагали платню за так званий захист.
України немає: Росія опублікувала остаточний список недружніх країн України немає: Росія опублікувала остаточний список недружніх країн
До списку іноземних держав, які скоюють недружні дії стосовно Російської Федерації від 13 травня, внесли лише Чехію та Сполучені Штати Америки.
Loading...
Load next