З восьми небезпечних населених пунктів Донеччини залишається евакуювати 185 дітей - ОВА

З восьми небезпечних населених пунктів Донеччини залишається евакуювати 185 дітей - ОВА

З восьми небезпечних населених пунктів Донеччини, які постійно обстрілюються російською армією, ще залишається евакуювати 185 дітей.

Про це повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін.

У звʼязку з ускладненням безпекової ситуації у деяких населених пунктах 13 жовтня цього року було проведено чергове засідання комісії ОВА, де розглянули питання необхідності проведення обовʼязкової евакуації в примусовий спосіб додатково ще у восьми населених пунктах області, в яких станом на 10 жовтня перебували 273 дитини. Це такі населені пункти, як Торецьк, селища Щербинівка, Петрівка, Неліпівка, Північне Бахмутського району, також селище Очеретине, села Катеринівка, Єлизаветівка Покровського району, - сказав Петлін.

Він зазначив, що вказані населені пункти розташовані в безпосередній близькості до лінії бойових дій та перебувають під постійними обстрілами. І з 24 лютого розпочалась та триває досі евакуація з цих населених пунктів.

Із зазначених населених пунктів були евакуйовані 110 дітей. Додатково там виявили ще 22 дитини. Наразі залишається евакуювати 185 дітей із цих восьми населених пунктів, - зауважив Петлін.

Він також уточнив, що на Донеччині з березня цього року, коли була оголошена примусова евакуація неповнолітніх з небезпечних 35 населених пунктів, евакуювали 528 дітей.

Були моменти, коли значно ускладнювалася безпекова ситуація в деяких громадах області, тому з метою захисту дітей, які перебувають у зоні проведення воєнних дій, на засіданнях регіональної комісії з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Донецької області приймалися рішення про проведення обовʼязкової евакуації дітей примусово, дітей з батьками, людей, які їх замінюють, або з іншими законними представниками. …З березня були евакуйовані загалом 528 дітей з 35 населених пунктів, - поінформував посадовець.

Нагадаємо, Евакуаційна група поліції вивезла із села під Авдіївкою останніх цивільних

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next