Справа щодо недобудованих складів Міноборони: ВАКС відправив екснардепа Микитася під цілодобовий домашній арешт

Справа щодо недобудованих складів Міноборони: ВАКС відправив екснардепа Микитася під цілодобовий домашній арешт

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав екснардепу та бізнесмену Максиму Микитасю запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту у справі щодо недобудованих військових складів Міноборони. 

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Слідчий суддя обрав запобіжний захід народному депутату України VIIІ скликання, який спільно з іншими особами підозрюється у заволодінні понад 307 млн грн коштів Міністерства оборони України. Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав указаному підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, – йдеться у повідомленні.

Крім того, на екснардепа покладено низку процесуальних обов’язків: здати паспорти для виїзду за кордон, прибувати до слідчого за першою вимогою і не спілкуватися з іншими фігурантами провадження.

Як зазначається, САП вирішить, чи оскаржувати це рішення суду, після ознайомлення з ним.

У прокуратурі нагадали, що у кримінальному провадженні обрано запобіжні заходи ще п'ятьом фігурантам: помічнику нардепа – тримання під вартою з альтернативою внесення 19 млн грн застави, директору підрядної організації – застава у розмірі 805 тис. грн, двом військовослужбовцям – застава у розмірі 53 тис. грн та 214 тис. грн відповідно, а також ще одному військовому – особисте зобов’язання.

Нагадаємо, Кількість викладачів вишів перевищує потреби - МОН

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого
Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах в оборонній сфері.
Loading...
Load next