У білорусі росіяни утримують невеликий контингент військових

У білорусі росіяни утримують невеликий контингент військових

У Білорусі росіяни утримують невеликий контингент з кількох сотень особового складу.

Про це у ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх.

Росіяни утримують невеликий контингент на території Білорусі. Він облічується сотнями особового складу. Це персонал і особовий склад передавальних центрів та аеродромні, - заявив він.

За його словами, наразі говорити про те, що росіяни повністю вивели свої війська з Білорусі, не можна.

Речник зазначив, що оперативна обстановка на північному кордоні з Білоруссю за останню добу суттєвих змін не зазнала.

Ознак створення уданих угруповань ворога не виявлено. Також не виявлено аномальних пересувань ЗС Білорусі у тактичній та оперативно-тактичній глибині від кордону, - поінформував Повх.

Відповідаючи на питання щодо ситуації на російському кордоні, він розповів, що російські війська на Сіверському і Слобожанському напрямках налічують кілька тисяч особового складу, і що ця цифра може змінюватися. За його словами, це - війська прикриття кордону.

Повх зазначив, що росіяни використовують ці сили та засоби, у тому числі, для терористичних артилерійських атак на населені пункти України. 

За добу, що передувала, у Чернігівській області найбільше постраждали Сновська, Новгород-Сіверська та Семенівська громади. У Сумській області обстрілам піддалися населені пункти Конотопського району, - поінформував речник.

Нагадаємо, Зеленський провів розмову з новим президентом Аргентини

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони
Російські військовослужбовці здійснили згортання пускових і радіолокаційних установок і здійснили марш в нові позиційні райони в окупованому Криму.
Loading...
Load next