Ігнат: у боротьбі проти КАБів допоможуть F-16

Ігнат: у боротьбі проти КАБів допоможуть F-16

Керовані авіаційні бомби, які окупанти запускають зі своєї тактичної авіації, стали реальною проблемою для українських захисників.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Водночас він наголосив, що у боротьбі проти КАБів можуть допомогти літаки західного зразка.

За словами Ігната, ще на початку вторгнення росії пуски керованих авіабомб були поодинокі, проте тепер російська армія може скинути за день до сотні такого типу бомб, особливо на Півдні України.

КАБ летить неточно, але це 500 кг бомба. Вибухівки там багато, і вони беруть масованими ударами. Були вже і близько 100 за добу показники скидання бомб. Тому це реальна проблема, і ми не просто так говоримо громадянам, – уточнив він.

Речник наголосив, що ефективною допомогою у протидії з КАБами може бути західний винищувач F-16, який Україна має отримати від партнерів. Зокрема, ці літаки можуть ефективно знищувати авіацію ворога.

Це меседж і західним партнерам, що нам потрібна зброя, далекобійні системи протиповітряної оборони і якнайшвидше F-16, які могли б протистояти російським літакам, – сказав Ігнат.

Нагадаємо, Небезпечні бурульки: патрульні нагадали про правила безпеки

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Loading...
Load next