Британія та Україна планують підписати 10-річний пакт про безпеку

Британія та Україна планують підписати 10-річний пакт про безпеку

Найближчими тижнями Україна і Велика Британія планують підписати 10-річний пакт про безпеку, в межах якого Британія використає свій військово-морський досвід, щоб допомогти Україні контролювати Чорне море.

Про це повідомляє The Telegraph.

Зазначається, що згідно з меморандумом, Британія буде зобов'язана "підтримувати Київ у боротьбі" проти Росії. Документ також міститиме післявоєнні гарантії безпеки та плани щодо захисту України після війни, які мають стримувати РФ від намірів здійснити повторний напад. Зокрема, йдеться про посилення поставок зброї та відновлення санкцій.

За інформацією видання, британські офіційні особи повідомили українським колегам, що в межах меморандуму Британія зосередиться на зміцненні морського потенціалу України та наданні фінансової допомоги.

Зброю, яку постачатимуть у межах пакту, спрямовуватимуть на забезпечення більшої оперативної сумісності Збройних сил України з силами НАТО, а також продовжиться програма підготовки українських військових.

Нагадаємо, Отруєння дружини Буданова: ГУР запровадила додаткові заходи безпеки

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Обстріли британського Defender: РФ відкривала вогонь та вони були поза зоною досяжності есмінця (відео) Обстріли британського Defender: РФ відкривала вогонь та вони були поза зоною досяжності есмінця (відео)
Росія заявила про нібито порушення російського кордону у Чорному морі британським есмінцем Defender біля мису Фіолент. Внаслідок цього російські військовослужбовці відкрили попереджувальний вогонь по судну.
Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі
Військовослужбовці Російської Федерації відкрили попереджувальний вогонь по британському судну у Чорному морі.
Loading...
Load next