Прикордонники щоденно відмовляють в перетині кордону на виїзд близько 100 особам ‒ ДПСУ

Прикордонники щоденно відмовляють в перетині кордону на виїзд близько 100 особам ‒ ДПСУ

Аналіз перетину кордону показує більшу кількість перетинів українськими чоловіками у віці 18-60 на в’їзд в Україну. Прикордонники щоденно відмовляють в перетині кордону на виїзд близько 100 особам, які не підпадають під категорію пропуску і не дотримуються умов перетину.

Про це повідомляє ДПСУ.

Також аналіз перших тижнів грудня свідчить, що чоловіки-українці у віці 18-60 більше перетинали кордон на в’їзд в Україну, ніж на виїзд. Хибно вважати, що чоловіки виключно намагаються залишити межі України, – зауважив Андрій Демченко.

Як пояснює речник ДПСУ, більшість чоловіків, які пропускаються на виїзд – близько 45-50% – це водії транспортних засобів, які здійснюють міжнародні перевезення вантажів та пасажирів і які внесені у систему «Шлях».

По 15-17% – це люди з інвалідністю та багатодітні батьки, які мають право на перетин і які, зокрема, згідно із законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» також не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Близько 7% – це особи, що визнані непридатними до військової служби. Ще близько 3% – чоловіки, які перетинають кордон для перевезення гуманітарних вантажів для потреб військових формувань та населення України і які внесені у систему «Шлях».

Незначні відсотки мають інші категорії, яким дозволено перетинати кордон на час воєнного стану, зокрема ті, хто забезпечують супровід осіб з інвалідністю, хто слідує у службове відрядження з визначеної категорії держслужби, або заброньовані за органами державної влади, ті, хто виховують дитину з інвалідністю або самостійно виховують дитину віком до 18 років та інші.

Також Андрій Демченко наголосив, що "під час заходів контролю в пунктах пропуску прикордонники чітко перевіряють документи, які дають підстави для пропуску громадян через кордон і викривають осіб, які намагаються використовувати підробні документи".

Нагадаємо, Парламент Латвії ухвалив резолюцію на захист викрадених рф українських дітей

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next