Польські перевізники планують активізувати протест у Дорогуську

Польські перевізники планують активізувати протест у Дорогуську

Час перетину вантажівками кордону у пункті пропуску Дорогуськ-Ягодин наразі становить понад 30 діб через посилення протесту з боку польських перевізників.

Про це повідомляє Rmf24.

За розрахунками відділу Митної адміністрації у Любліні, станом на сьогодні у черзі перед пунктом пропуску "Дорогуськ-Ягодин" перебуває 1,5 тис. вантажівок.

Орієнтовний час очікування, з врахуванням нинішніх темпів пропуску транспортних засобів перевізниками - понад місяць, - зазначають польські митники, додавши, що такий значний час очікування на перетин кордону виник через посилення протесту перевізниками на цьому пункті пропуску.

Зокрема, голова протесту перевізників в Дорогуську Едита Озигала повідомила PAP, що зараз у бік України пропускається одна вантажівка на три години, хоча раніше було навпаки - три вантажівки на годину.

Протест триває вже восьмий тиждень, ми маємо якось змінити тактику. За сім тижнів наші поступки українській стороні не принесли результатів, тому ми посилюємо протест, - заявила Озигала.

Крім того, за даними польських митників, перед пунктом пропуску "Гребенне -Рава-Руська" чекає на перетин кордону 950 вантажівок, а час очікування на перетин кордону становить 12 діб.

Нагадаємо, Вперше за довгий час: Укрпошта доставила міжнародні відправлення із-за кордону до України залізницею

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next