Сили оборони знищили 27 ударних дронів Shahed та 87 крилатих ракет - Залужний

Сили оборони знищили 27 ударних дронів Shahed та 87 крилатих ракет - Залужний

Сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, вночі ворог завдав масованого ракетного удару по Україні. Атаковано об’єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об’єкти. Є загиблі та постраждалі.

Спершу загарбники традиційно атакували дронами Shahed з північного та південно-східного напрямку, із подальшим рухом у західному напрямку. Усього зафіксовано 36 ударних БпЛА Shahed-136/131, зазначив Залужний.

Близько 3:00 ворог підняв у повітря стратегічну авіацію – бомбардувальники Ту-95МС. Усього – 18 літаків, які вийшли на рубежі пуску близько 6:00 і запустили не менше 90 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.

З Курської області близько 5:00 росіяни застосували дальні бомбардувальники Ту-22М3, які випустили вісім крилатих ракет Х-22/Х-32 в напрямку північних та центральних областей.

У той же час ворог вдарив по Харкову зенітними керованими ракетами С-300. Загалом випустив щонайменше 14 ракет, які летіли по балістичній траєкторії – С-300/С-400/Іскандер-М із тимчасово окупованого Криму, Курської та Бєлгородської областей РФ.

О 6:30 був зафіксований зліт п’яти винищувачів МіГ-31К, які здійснили пуски п’яти аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" із Астраханської області РФ.

Також із літаків тактичної авіації Су-35 росіяни застосували чотири протирадіолокаційні ракети Х-31П та одну Х-59.

За попередніми результатами, цієї ночі війська РФ застосували проти України 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БплА. Сили та засоби Повітряних сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищили 27 ударних БпЛА Shahed-136/131 та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Нагадаємо, НАСЛІДКИ АТАКИ НА ЛЬВІВ. Є ЖЕРТВА ТА ПОРАНЕНІ (ФОТО ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
На Донбасі бойовики чотири рази порушили режим тиші На Донбасі бойовики чотири рази порушили режим тиші
На щастя, обійшлося без втрат з української сторони.
Окупанти обстріляли пункт пропуску "Гнутове": від поранення військового ЗСУ врятував особистий жетон Окупанти обстріляли пункт пропуску "Гнутове": від поранення військового ЗСУ врятував особистий жетон
Такі злочинні дії російських окупантів вчергове підтверджують, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та відверто нехтує вимогами Міжнародного гуманітарного права при веденні бойових дій.
Loading...
Load next