Мальта розпочала головування в ОБСЄ

Мальта розпочала головування в ОБСЄ

Мальта з 1 січня 2024 року починає річне головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) після того, як РФ місяцями блокувала функціонування організації та схвалення головування Естонії.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

Сьогодні Мальта бере на себе обов’язки голови ОБСЄ, зосереджуючись на зміцненні стійкості та ефективності Організації.

Хоча це велика честь головувати в ОБСЄ у 2024 році, Мальта також взяла на себе цю роль з глибоким почуттям відповідальності та обов’язку, - сказав міністр закордонних справ Мальти та новий голова ОБСЄ Ієн Борг.

Серед постійних складних та критичних викликів безпеці, актуальність та виживання ОБСЄ залишаються вирішальними", - зазначив Борг. Рішення про призначення Мальти головуючою на цей рік, продемонструвало колективне прагнення врятувати нашу організацію.

Нагадаємо, Китай з Тайванем неминуче «возз’єднаються» - Сі Цзіньпін

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Обстріл безпілотника ОБСЄ: на Донбасі виявили 275 одиниць військової техніки бойовиків Обстріл безпілотника ОБСЄ: на Донбасі виявили 275 одиниць військової техніки бойовиків
За словами військових, підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ.
Loading...
Load next