Заступник міністра закордонних справ Польщі: маємо нове відкриття у польсько-українських відносинах

Заступник міністра закордонних справ Польщі: маємо нове відкриття у польсько-українських відносинах

Візит прем'єр-міністра Дональда Туска до Києва є новим відкриттям у польсько-українських відносинах. Сьогодні пріоритетом є створення ситуації, в якій Україна матиме повну підтримку Європейського Союзу і в рамках співпраці країн НАТО, – заявив у п'ятницю в студії PAP заступник міністра закордонних справ Анджей Шейна.

У п'ятницю, відповідаючи в студії PAP на запитання про стан польсько-українських відносин після візиту прем'єр-міністра Дональда Туска в Україну, Шейна відповів, що це було "нове відкриття" у відносинах між двома країнами. Сам візит, на його думку, "був символічним" після періоду "охолодження відносин" наприкінці правління "Права і справедливості".

Безумовно, для нас сьогодні пріоритетом є досягнення ситуації, коли Україна матиме повну підтримку Європейського Союзу, повну підтримку в рамках співпраці між країнами НАТО. (...) Польща братиме участь у відбудові України. Саме тому пан Павел Коваль був призначений повноважним представником Польщі в Україні, а також укладено угоду про початок співпраці між оборонними галузями, – підкреслив він.

За словами заступника голови МЗС, важливо "створити економічний, політичний кровообіг та індустрію озброєнь між Польщею та Україною". При цьому, додав він, необхідно дуже чітко визначити польські інтереси, оскільки "ми не повинні про все домовлятися, ми просто повинні знати, як ці проблеми вирішувати, особливо економічні".

Необхідно також організувати фінансування збройової промисловості та закупівель, яке повинно базуватися на двох стовпах, не лише на передачі озброєнь, тому що ми дійсно багато передали, але й, наприклад, на продажі в кредит, – сказав Шейна. Він додав, що те ж саме має стосуватися участі Польщі у відбудові України та її промисловості.

За словами Шейни, в рамках польської участі у відбудові української оборонної промисловості на території Польщі могли б бути створені компанії (так звані грінфілд-інвестиції).

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 51 бойове зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Били, душили та травили газом: у Польщі після жорстокого побиття поліцейськими помер 25-річний українець (фото) Били, душили та травили газом: у Польщі після жорстокого побиття поліцейськими помер 25-річний українець (фото)
Дані відеомоніторингу свідчать: польські поліцейські після затримання застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, в результаті чого він помер. Вони били його кийками та ногами, закували у наручники й пускали в обличчя перцевий газ.
Loading...
Load next