Росія посилює мілітаризацію вищої освіти - розвідка Британії

Росія посилює мілітаризацію вищої освіти - розвідка Британії

Британська розвідка вважає, що відкриття Інституту світової військової економіки та стратегії у московській Вищій школі економіки свідчить про більш тісну взаємодію між російськими академічними колами та оборонним сектором.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

У лютому 2024 року у московській Вищій школі економіки (ВШЕ) було створено новий військовий науково-дослідний інститут. Інститут світової військової економіки та стратегії, як його називають, було створено безкомпромісним політологом Сергієм Карагановим. Очолить його адмірал Сергій Авакянц, колишній командувач Тихоокеанського флоту РФ, який був звільнений з посади у квітні 2023 року. Авакянц вважає, що Росія перебуває у стані довгострокової конфронтації із Заходом.

Новий інститут займатиметься політикою та економікою, але особлива увага приділятиметься військово-промисловому комплексу іноземних держав. Крім того, він займатиметься вивченням стратегічного стримування та ролі ядерної зброї.

Співробітників інституту планують набирати здебільшого з різних факультетів ВШЕ. Крім того, до інституту запрошуватимуть дослідників із різних військових академій, таких як російська Військова академія Генерального штабу.

Це, швидше за все, призведе до тіснішої взаємодії між російськими академічними колами та оборонним сектором, що сприятиме посиленню мілітаризації вищої освіти, - заявили у британській розвідці.

Нагадаємо, Підозрюваного у вбивстві заступника мера Нікополя затримали

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next