На полях "Мюнхена" зустрілася робоча група щодо інтеграції України в НАТО

На полях "Мюнхена" зустрілася робоча група щодо інтеграції України в НАТО

Заснована в останній день січня робоча група з безпекових питань і євроінтеграції України провела свою другу зустріч – на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Про це повідомили співголови цього формату – очільник Офісу президента України Андрій Єрмак та колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен. 

Єрмак розповів, що в обговоренні у Мюнхені взяли участь колишня держсекретар США Гіларі Клінтон, експрем‘єр Швеції Карл Більдт, співголова німецьких "Союз 90 – Зелені" Омід Нуріпур, колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер, а також колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен. 

Говорили про важливість запрошення України до НАТО на саміті у Вашингтоні в 2024 році та майбутнє членство нашої держави в Альянсі, – зазначив Андрій Єрмак, не наводячи інших деталей. 

Ми маємо гарантувати, що Україна виграє цю війну, а також створити таку архітектуру безпеки, щоби Росія більше ніколи не могла зробити це знову, – зазначив Андерс Фог Расмуссен. 

На установчій зустрічі 31 січня майже всі учасники були присутні дистанційно.  

Нагадаємо, Вийшли з Авдіївки, це єдине правильне рішення — Тарнавський

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор
У місті Копенгаген невідомі осквернили пам'ятник українському письменнику та художнику Тарасу Шевченку. Його розмалювали у кольори прапора Російської Федерації - білий, синій та червоний.
У ТКГ не змогли домовитись про "великоднє перемир'я" на Донбасі У ТКГ не змогли домовитись про "великоднє перемир'я" на Донбасі
Учасникам Тристоронньої контактної групи за 6 годин переговорів так і не вдалось домовитись про так зване "великоднє перемир'я" на Донбасі.
Україна вперше візьме участь у переговорах глав МЗС східного флангу НАТО Україна вперше візьме участь у переговорах глав МЗС східного флангу НАТО
Вперше в історії Україна візьме участь у переговорах голів міністерств закордонних справ Східного флангу НАТО, до яких входять Румунія, Польща, Грузія та Туреччина. Зумовлено це російською агресією та обговоренням питань щодо посилення присутності НАТО в Чорноморському регіоні.
Loading...
Load next