У лютому до використання в ЗСУ прийняли 60 зразків озброєння та техніки

У лютому до використання в ЗСУ прийняли 60 зразків озброєння та техніки

Міністерство оборони в лютому 2024 року кодифікувало й допустило до експлуатації у військах приблизно 60 зразків озброєння та військової техніки (ОВТ) українського та іноземного виробництва, в лютому минулого року їх було 33.

Про це повідомляє Міноборони.

Кодифікація - тобто допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO - дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету у виробників для підрозділів Сил оборони України.

Генерал-лейтенант Іван Гаврилюк заявив, що зростає не лише загальна кількість зразків ОВТ, допущених до експлуатації в Збройних силах України, але й кількість нових зразків зброї вітчизняної розробки та виробництва.

За його інформацією, серед нових зразків ОВТ, кодифікованих та допущених до експлуатації упродовж лютого 2024 року, є декілька засобів радіоелектронної боротьби, зокрема так звані «окопні» радіоелектронні засоби, які дозволять ефективно протидіяти ворожим FPV-дронам.

Допуск до експлуатації також отримали шість зразків автомобільної та спеціальної техніки та 120-мм міномет українського виробництва. Крім того, у переліку новинок для ЗСУ є технічні засоби розмінування, елементи динамічного захисту для бронетехніки та боєприпаси для БПЛА.

Нагадаємо, Сирський заявив про знищення на сході двох російських Су-34

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next