США скидатимуть гумдопомогу в Газу з літаків

США скидатимуть гумдопомогу в Газу з літаків

Президент США Джо Байден 1 березня оголосив, що Штати почнуть скидати продовольчу допомогу населенню сектору Гази з повітря на тлі поглиблення гуманітарної кризи й ускладнення доставки допомоги наземним шляхом.

Про це повідомляє CNN.

Під час виступу в Білому домі Байден заявив, що США будуть "робити все можливе", аби доставити додаткову допомогу в сектор Гази, який перебуває під обстрілами з боку Ізраїлю після терористичних атак угруповання ХАМАС 7 жовтня.

Американський президент сказав, що допомога надходить до Гази недостатньо швидко, і додав, що працює над укладенням угоди про негайне припинення вогню, яка б дозволила доставити додаткову допомогу.

Скорочення гумдопомоги до Гази в останні тижні пов’язане з ізраїльськими обстрілами, під які потрапляли гуманітарні працівники й сили безпеки ХАМАС, що раніше патрулювали конвої, та небажання Ізраїлю відкривати додаткові наземні маршрути попри прохання США.

Протягом тижня допомогу з літаків жителям Гази вже скидали Йорданія, Єгипет, ОАЕ, Катар і Франція. Це може дещо полегшити ситуацію в регіоні, але не вирішить проблеми, бо повітряний шлях не здатен замістити всі обсяги наземного.

США тривалий час обговорює з Ізраїлем та іншими зацікавленими сторонами можливість створення морського коридору для доставки гуманітарної допомоги в Газу, але для цього необхідно вирішити численні логістичні проблеми.

Нагадаємо, Facebook припинить платити інформвиданням і закриє розділ новин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next