Україна бере участь у засіданні Ради керуючих Міжнародного агентства з ядерної енергії

Україна бере участь у засіданні Ради керуючих Міжнародного агентства з ядерної енергії

Сьогодні, 4 березня, у Відні розпочинається засідання Ради керуючих Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ).

Як інформує Міністерство енергетики України, у порядку денному засідання серед інших – питання ядерної та радіаційної безпеки та їх гарантії в Україні.

Українську делегацію очолює Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Показово, що засідання Ради керуючих МАГАТЕ розпочинається сьогодні. Саме 4 березня два роки тому росія окупувала найбільшу атомну електростанцію в Європі – Запорізьку АЕС. Ситуація на об’єкті погіршується щодня: завершуються строки експлуатації ядерного палива в усіх шести енергоблоках ЗАЕС, росіяни не допускають на станцію сотні кваліфікованих українських фахівців, продовжується деградація устаткування. Кожен день російського перебування на ЗАЕС може стати фатальним, – наголосив Галущенко.

Зокрема, Україна наполягає на якнайшвидшій деокупації ЗАЕС і виконанні росією, що є країною-членом МАГАТЕ, численних резолюцій організації з вимогами негайного звільнення окупованого об’єкту.

Нагадаємо, Підготовка теракту: у Бельгії затримали групу підлітків та дорослого

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МАГАТЕ відкриває Центр реагування на ситуацію на Запорізькій АЕС МАГАТЕ відкриває Центр реагування на ситуацію на Запорізькій АЕС
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) вирішило відкрити Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій у зв’язку з пожежею на Запорізькій АЕС, що виникла внаслідок обстрілів російських військ..
Loading...
Load next