Справу ексголови ВС Князєва скеровано до суду

Справу ексголови ВС Князєва скеровано до суду

Справу щодо колишнього голови Верховного суду, викритого в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, передано до суду.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

4 березня 2024 року НАБУ і САП відправили на лаву підсудних колишнього голову Верховного суду, викритого на отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Зокрема, слідство встановило, що у 2002 році український бізнесмен придбав 40,19% акцій гірничо-збагачувального комбінату у чотирьох компаній. Через 18 років колишні акціонери звернулися до господарського суду з позовом, щоб визнати договір купівлі-продажу цінних паперів недійсним та повернути собі акції ГЗК. Проте суд відмовив у задоволенні вимог.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів.

Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року бізнесмен вступив у змову з адвокатом одного зі столичних адвокатських об’єднань, який мав зв’язки з головою Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. США (1,8 млн дол. США – голові та суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг), - заявляють у НАБУ.

Відомо, що у квітні 2023 року Верховний суд ухвалив рішення на користь бізнесмена. Під час слідчих дій НАБУ і САП задокументували передачу й отримання двома траншами 1,8 млн дол.

15 травня 2023 року під час отримання другого траншу - 450 тис. дол. - голову Верховного суду й адвоката затримали, наступного дня обом повідомили про підозру (ч. 4 ст. 368 КК України). У жовтні слідство завершили.

Розслідування щодо адвоката виділили в окреме кримінальне провадження. У серпні 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру власнику групи «Фінанси і кредит».

Нагадаємо, Апеляційний суд залишив під вартою суддю Тандира

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого
Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах в оборонній сфері.
Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу Брата судді Вовка звільнили з розвідки після корупційного скандалу
У ході проведення службового розслідування було виявлено факти порушення Юрієм Зонтовим військової дисципліни та умов проходження військової служби.
Loading...
Load next