У Конгресі США почали розслідування через використання росіянами Starlink в Україні

У Конгресі США почали розслідування через використання росіянами Starlink в Україні

Демократи в Палаті представників США розпочали розслідування щодо компанії SpaceX Ілона Маска, аби перевірити, чи вжила вона заходів для недопущення використання свого супутникового інтернет-сервісу Starlink Росією у війні проти України.

Про це повідомляє The Washington Post.

Напередодні, 6 березня, демократи нижньої палати Конгресу США Джеймі Раскін та Роберт Гарсія надіслали листа SpaceX з вимогою повідомити про скарги щодо ймовірного незаконного використання терміналів Starlink, зокрема в окупованих Росією регіонах України.

Законодавці пояснили це стурбованістю заявами української розвідки про те, що російські війська розмістили термінали компанії на окупованому сході України – що потенційно є порушенням санкцій США.

Також демократи поцікавилися у SpaceX, яких заходів вжила компанія для усунення вразливостей у своїй системі безпеки, які Росія могла використати для незаконного придбання терміналів Starlink, і як вона співпрацює з органами влади США для запобігання такому придбанню.

Раскін і Гарсія також висловили наміри зв'язатися з Пентагоном та іншими відомствами для ретельнішого з’ясування обставин.

Нагадаємо, Зеленський вручив сертифікати на житло Героям України та родинам полеглих воїнів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках
35-річного українця засудили на 10 років ув'язнення через здійснення кібератак, після того, як він визнав себе винним в участі у діяльності хакерської групи FIN7, чисельність якого становила понад 70 осіб.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Loading...
Load next