Справа Гонгадзе: США закликали Україну забезпечити повне розслідування резонансного вбивства

Справа Гонгадзе: США закликали Україну забезпечити повне розслідування резонансного вбивства
Жорстоке вбивство українського опозиційного журналіста та громадського діяча Григорія Гонгадзе трапилось у 2000 році. Тоді на Київщині було знайдено його безголовий труп.

Посольство США в Україні закликало генерального прокурора Ірину Венедіктову забезпечити повне розслідування вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе. Про це йдеться у заяві посольства США.

Ми закликаємо генерального прокурора забезпечити повне розслідування цього злочину та притягнення підбурювачів до відповідальності. Протягом понад двадцяти років справа Гонгадзе була показником ефективності системи правосуддя в Україні, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у посольстві вітають рішення Верховного Суду України залишити в силі обвинувальний вирок генералу Олексію Пукачу, який організував та здійснив вбивство журналіста Георгія Гонгадзе: "На знак визнання журналістів, які скрізь шукають правди, ми вітаємо рішення Верховного Суду України залишити в силі обвинувальний вирок генералу Олексію Пукачу".

Нагадаємо, що 2 липня, Верховний суд України виніс вирок Олексію Пукачу, якого засуджено першою та апеляційною інстанціями за резонансне вбивство журналіста Гонгадзе. Довічний вирок Пукачу залишили в силі й оскарженню він не підлягає

Читайте також
Прокуратура Нью-Йорка розслідує ймовірне втручання України у президентські вибори в США Прокуратура Нью-Йорка розслідує ймовірне втручання України у президентські вибори в США
Американські прокурори розслідуються можливе втручання колишніх або ж нинішніх українських чиновників у президентські вибори, які відбулись у Сполучених Штатах у 2020 році.
"Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі "Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі
Адмірал Воєнно-Морських сил України, Ігор Воронченко розповів, що відмова американців вводити свої військові кораблі у води Чорного моря - це не зрада. Наразі американська флотилія залишається у Середземномор'ї.
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
Loading...
Load next