У Ватикані пояснили заяви Папи Римського про "білий прапор"

У Ватикані пояснили заяви Папи Римського про "білий прапор"

Директор Ватиканської пресслужби Маттео Бруні опублікував роз’яснювальну заяву після слів Папи Римського про те, що Україна повинна мати “мужність під білим прапором” вести переговори з Росією про припинення війни.

Про це повідомляє ANSA.

Він заявив, що Франциск використовував термін “білий прапор”, який підібрав інтерв’юер. Бруні також наголосив, що Папа мав на увазі “припинення вогню та переговори”, а не капітуляцію.

Він додав, що Папа залишається з тією ж надією, яку нещодавно повторював до других роковин вторгнення Росії в Україну.

Я відновлюю свою глибоку прихильність до змученого українського народу і молюся за всіх, зокрема за численних невинних жертв. Я благаю, щоб ми знайшли ту частку людяності, яка дозволить нам створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого і тривалого миру, – підсумовує записку Бруні.

Як відомо, Папа Римський Франциск сказав в інтерв’ю, що Україна повинна мати “мужність під білим прапором” вести переговори з Росією про припинення війни.

Я вважаю, що найсильнішим є той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей і має мужність під білим прапором вести переговори, — сказав Франциск, додавши, що переговори мають відбуватися за допомогою міжнародних сил.

Нагадаємо, Сили оборони розширюють плацдарм на лівобережжі Дніпра

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next