Європа має мати план на випадок зниження прихильності США до НАТО - The Telegraph

Європа має мати план на випадок зниження прихильності США до НАТО - The Telegraph

Країни Європи повинні враховувати можливість «зниження прихильності» Сполучених Штатів до НАТО, якщо на майбутніх президентських виборах у США переможе Дональд Трамп.

Про це повідомляє The Telegraph із посиланням на неназвані дипломатичні джерела.

Неназвані дипломати з країн-членів НАТО заявили, що європейським столицям необхідно здійснити планування та переглянути поточний оборонний потенціал на тлі загрози зміни політичного курсу США у разі перемоги Трампа на президентських виборах. Видання додає, що Європа занепокоєна щодо продовження американської підтримки України, а також щодо прихильності США до НАТО у майбутньому.

Європейські країни мають бути готові, якщо Дональд Трамп захоче вивести США з НАТО, - сказали виданню співрозмовники.

Одне з джерел видання зазначило, що країнам НАТО потрібно "здійснити планування" сценарію, в якому Трамп послабив би американську прихильність Альянсу. "Ніхто не знає, що він робитиме далі".

Водночас співрозмовники зазначили, що кількість країн, які досягли цілі НАТО щодо витрат на оборону в розмірі 2% власного ВВП, значно зросла, а це означає, що члени НАТО зможуть сказати Трампу, що "він отримає те, що хотів".

Нагадаємо, Сили оборони розширюють плацдарм на лівобережжі Дніпра

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія знову стягує війська до кордонів України: Європа та США занепокоєні - The Washington Post Росія знову стягує війська до кордонів України: Європа та США занепокоєні - The Washington Post
Поновлення нагромадження російських військ біля кордону з Україною викликало занепокоєння серед деяких чиновників у Сполучених Штатах та Європі, які відстежують, на їхню думку, нерегулярні переміщення техніки та персоналу на західному фланзі Росії.
Loading...
Load next