Уряд пропонує після війни збільшити кількість українських прикордонників до 75 тисяч

Уряд пропонує після війни збільшити кількість українських прикордонників до 75 тисяч

Кабмін підготував на розгляд парламенту законопроєкт, згідно з яким загальна чисельність Державної прикордонної служби протягом року з дня припинення воєнного стану в Україні має бути на рівні 75 000 осіб, у тому числі до 67 000 військовослужбовців.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Пропонується встановити, що загальна чисельність Державної прикордонної служби України протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 N 64/2022, становитиме до 75 000 осіб, у тому числі до 67 000 військовослужбовців, - заявив Мельничук.

Він уточнив, що схвалено проєкт Закону «Про внесення зміни до пункту 1 розділу IX «Прикінцеві положення» Закону України «Про Державну прикордонну службу України». Це потрібно з огляду на нагальну необхідність формування та нарощення бойових резервів Держприкордонслужби у складі Сил оборони, а також для забезпечення готовності Держприкордонслужби в післявоєнний період взяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних межах та для адекватного реагування наявними силами та засобами Держприкордонслужби на актуальні й потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні.

Нагадаємо, Швеція передасть Україні 9 гідроциклів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Включи гімн! На ніч включу": керівництво підбадьорювало прикордонників під час обстрілів Луганського загону у 2014 році (відео) "Включи гімн! На ніч включу": керівництво підбадьорювало прикордонників під час обстрілів Луганського загону у 2014 році (відео)
Державна прикордонна служба України оприлюднила записи розмови своїх військовослужбовців під час оборони Луганського загону в червні 2014 року.
На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео) На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео)
Учора, 23-річний мешканець Чернівецької області намагався перетнути кордон із набитим сигаретами тортом "Наполеон".
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
Loading...
Load next