Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові зсередини - ISW

Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові зсередини - ISW

В Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що інцидент із запуском безпілотника у проросійській самопроголошеній республіці Придністров'я, є спробою Росії дестабілізувати ситуацію в Молдові зсередини.

Про це повідомляє ISW.

На момент написання цього звіту ні придністровська, ні російська влада не звинуватили українські сили у здійсненні удару, але можуть зробити це в майбутньому.

ISW не може самостійно перевірити деталі удару безпілотника в Придністров'ї або ідентифікувати відповідальних осіб, але малоймовірно, що удар був здійснений українськими силами, враховуючи обмеженість засобів, що використовувалися під час удару, і незначну ціль. Українські офіційні особи також нещодавно заявили, що Придністров'я не становить військової загрози для України, – заявили в ISW.

Також в ISW додали, що нещодавно Придністровська влада звернулася до Росії з проханням про нібито «захист» від Молдови. Аналітики вважають, що Росія або пов'язані з нею суб'єкти, ймовірно, будуть бенефіціарами цієї провокації, щоб сприяти постійним зусиллям Кремля зі створення інформаційних умов для виправдання різноманітних російських гібридних операцій, спрямованих на дестабілізацію Молдови, про які раніше попереджав ISW.

Нагадаємо, Макрон прагне домінувати в ЄС у ролі лідера — The Telegraph

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Яку загрозу для України несе наступ російської армії з Придністров'я (відео) Яку загрозу для України несе наступ російської армії з Придністров'я (відео)
російські війська розраховують на Придністров'я, як ще один фронт.
Loading...
Load next