Пентагон запустив сайт з контролю американської військової допомоги Україні

Пентагон запустив сайт з контролю американської військової допомоги Україні

Офіс генерального інспектора Пентагону у вівторок запустив новий вебсайт, щоб надати американцям більше інформації про нагляд за зброєю та обладнанням, які США надають Україні.

Про це повідомляє The Hill.

Як зазначається, новий вебсайт, запущений у координації з Офісом генерального інспектора Державного департаменту США та Агентством США з міжнародного розвитку, з'явився в той час, коли республіканці в Конгресі продовжують затримувати нове фінансування для України і ставлять під сумнів належний облік зброї, що постачається в країну.

У заяві генерального інспектора Пентагону наголошується, що вебсайт надає ресурси та інформацію про роботу понад 20 наглядових відомств США, відомих як Міжвідомча робоча група з нагляду в Україні, щоб гарантувати, що допомога Києву не буде використана не за призначенням.

За словами генерального інспектора Пентагону Роберта Сторча, сайт є «зручним універсальним ресурсом для людей, які можуть дізнатися більше про наші широкі зусилля в рамках наглядової спільноти з нагляду за використанням коштів платників податків для реагування США на ситуацію в Україні».

На сайті є вітальна сторінка з відеороликом, що описує зусилля Міжвідомчої робочої групи з нагляду за Україною, а також вступна інформація про війну в Україні та підтримку з боку США.

Республіканці вже давно ставлять питання щодо мільярдів доларів, які спрямовуються в Україну, в тому числі щодо того, чи здійснюється належний нагляд за цими коштами. Офіс Сторча виявив деякі проблеми з відстеженням допомоги Україні, але не знайшов кричущих проблем марнотратства, шахрайства або нецільового використання.

Нагадаємо, Німеччина звинувачує військового офіцера у шпигунстві на користь Росії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next