Фінляндія продовжує імпортувати з росії нікель та добрива - ЗМІ

Фінляндія продовжує імпортувати з росії нікель та добрива  - ЗМІ

Компанія Nurminen Logistics отримує значний прибуток від ввезення російської сировини, а саме нікелю та добрив, у Фінляндію.

Про це повідомляє Yle.

Зазначається, що акції компанії стали найприбутковішими на Гельсінській фондовій біржі минулого року.

Попри закритий фінсько-російський кордон і триваючу російську агресію в Україні, перевезення нікелю та добрив залізничними шляхами з РФ до Фінляндії, стверджує видання. Імпорт не зупиняють і страйки Центрального об’єднання профсоюзів SAK, йдеться у матеріалі.

Нікель привозять на завод Nornickel Harjavalta, який належить російській групі «Норнікель», власником якої є Володимир Потанін. На Потаніна були накладені санкції США, Великої Британії та Канади, однак з боку ЄС обмежень введено не було.

Добрива везуть із Росії в порт фінського міста Котка. За завантаження добрив відповідає російський портовий оператор Fertilog, однак там коментарів Yle з цього питання не надали.

Російський нікель та добрива наразі не підпадають під санкції, оскільки є критично важливою сировиною для Фінляндії. Імпорт здійснюється на основі державної угоди між скандинавською країною та РФ щодо залізничних перевезень, пише видання.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 67 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Фінляндія закрила в'їзд для вантажівок з РФ та Білорусі Фінляндія закрила в'їзд для вантажівок з РФ та Білорусі
З 9 квітня заборонила в'їзд на свою територію російських та білоруських вантажівок.
Loading...
Load next