Українець намагався виїхати з України за чужим документом

Українець намагався виїхати з України за чужим документом

У пункті пропуску "Ужгород", що на кордоні зі Словаччиною, прикордонники викрили жителя Києва, який намагався виїхати з України за чужим документом.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Чоловік прямував рейсовим автобусом на виїзд з України через пункт пропуску "Ужгород". На паспортний контроль він надав копію інформаційної сторінки закордонного паспорта громадянина Нігерії. Чоловік розповів прикордонникам, що проживає в Одесі, а паспорт втратив під час останніх обстрілів у місті, - йдеться у повідомленні.

Прикордонники побачили, що на фото зображена інша людина. До того ж, як вони встановили, власник закордонного паспорта залишив територію України ще на початку повномасштабного вторгнення.

Під час бесіди чоловік зізнався, що насправді є громадянином України та проживає у Києві. З огляду на схожість із іноземцем, він вирішив скористатися фото його паспорта та вигадав легенду, - зазначили у ДПСУ.

Українцеві відмовили у пропуску через кордон. На нього склали протокол за "езаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України" (ч.1 ст.204-1 КУпАП). Справу буде передано до суду.

Нагадаємо, «Полював» за танковими колонами ЗСУ на Харківщині: СБУ спіймала російського навідника

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині
Українські прикордонники впіймали на незаконному перетині кордону двох німецьких велосипедистів, які були переконані в тому, що Україна входить до складу Європейського Союзу і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково.
Двоє громадян Росії незаконно припливли в Україну, щоб відпочити в Одесі (відео) Двоє громадян Росії незаконно припливли в Україну, щоб відпочити в Одесі (відео)
Двоє росіян незаконно перепливли річку Ворсклу, щоб потрапити в Україну. Українські прикордонники затримали громадян Російської Федерації, які пояснили свій вчинок тим, що хотіли відпочити в Одесі.
На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео) На кордоні з Румунією чоловік намагався перевезти контрабанду у торті "Наполеон" (відео)
Учора, 23-річний мешканець Чернівецької області намагався перетнути кордон із набитим сигаретами тортом "Наполеон".
Loading...
Load next