Росіяни накопичили в Криму ракети “Циркон”, тривоги почастішають, – Гуменюк

Росіяни накопичили в Криму ракети “Циркон”, тривоги почастішають, – Гуменюк

Російські війська накопичили гіперзвукові крилаті ракети “Циркон” із підвищеною дальністю в тимчасово окупованому Криму. Вони можуть час від часу продовжувати “точковий терор” з акцентом на Київ.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 27 березня.

За її словами, зазвичай, при загрозі балістичного озброєння з півдня повітряна тривога оголошується у південних та південно-східних регіонах. Але при використанні таких ракет як “Циркон”, із підвищеною дальністю, тривога оголошуватиметься до Київської області, до північних регіонів.

Маємо розуміти, що декілька десятків подібних ракет у ворога є в накопиченні на мілітарі хабі типу Крим. І він може продовжувати час від часу точковий терор з акцентом, в тому числі, на столицю, — сказала речниця.

На запитання про те, чи відзначається зараз якийсь рух на території тимчасово окупованого Криму, пересування балістичних комплексів чи виведення флоту, Гуменюк зазначила, що з флотом у РФ все дещо “спокійніше”.

Вони знаходяться в пунктах базування і в акваторію на відкриті морські простори, в акваторію Чорного і Азовського морів, не виходять останнім часом, побоюючись тих загроз, які для них стають все більш реальними. Ми відстежуємо цю ситуацію. Відповідно до цього і відбувається попередження про небезпеку застосування балістичного озброєння”, – сказала вона.

Маневрування іншими засобами озброєння, зокрема береговими чи оперативно-тактичними ракетними комплексами ворог час від часу здійснює. Є розуміння того, що окупанти вишукуватимуть і інші засоби точкових ракетних ударів.

Нагадаємо, СБУ затримала агентурну групу фсб, яка готувала ракетні удари по підрозділах Генштабу ЗСУ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next